فواید مصرف پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب چیست؟

تصفیه آب و فاضلاب و پساب ها از مهم ترین دغدغه های صنعتی بشمار می آیند. زیرا آب های آلوده پس از ورود به محیط زیست می توانند آسیب های جبران ناپذیری وارد نمایند. بنابراین مصرف پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب در کنار استفاده از پودر کلر ایرانی می تواند بسیار کمک کننده باشد. انواع پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب به صورت معدنی و آلی تولید و در بازار عرضه می شوند. همچنین انواع پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب با بارهای الکتریکی منفی و مثبت نیز قابل تهیه هستند.
لازم به ذکر است که در انتخاب پلی الکترولیت تصفیه آب باید به نوع بار الکتریکی ذرات محلول توجه نمود. با کاربرد پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب می توان ذرات کلوئیدی و باردار را از فاضلاب حذف کرده و آب را دوباره به چرخه مصرف برگرداند. در ادامه این مطلب به بررسی انواع الکترولیت ها و نحوه مصرف آن در صنعت پساب و فاضلاب می پردازیم. با ما همراه باشید.
استفاده از پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب
امروزه پلی الکترولیت های آنیونی سنتزی به عنوان کمک منعقد کننده توجه زیادی را در صنعت تصفیه آب و فاضلاب به خود جلب نموده اند. دو عامل مهم در انتخاب شرایط بهینه از نظر کارآیی و بهبود کیفیت تصفیه آب، چگالی بار و وزن مولکولی فلوکولنت های آنیونی هستند. پلی الکترولیت های آنیونی وزن مولکولی بالایی داشته و تراکم بار کمی دارند. بنابراین به عنوان پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب و عامل کنترل گرانروی کاربرد دارند.
از این ترکیبات می توان به عنوان کمک کننده منعقد کننده همراه با منعقد کننده های معدنی همچون آلوم، فریک کلرید، هیدروکسید آلومینیوم و فریک سولفات استفاده نمود. کاربرد پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب می تواند ذرات با بار مثبت را جذب نموده و با مکانیسم خنثی سازی بار موجب بی ثباتی پراکندگی ذرات گردد. این ترکیبات همچنین ذرات با بار منفی را با مکانیسم پل زدن ته نشین خواهند نمود.
نقش پلی الکترولیت ها در تصفیه فاضلاب
تصفیه فاضلاب یک فرآیند صنعتی ضروری است که باید انجام شود تا عناصر مضر و سمی از آب قبل از استفاده مجدد یا رهاسازی آن در محیط حذف شوند. فرآیند درمان شامل استفاده از روش های مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی است. پلی الکترولیت ها زنجیره های پلیمری آلی با یک گروه الکترولیت در هر واحد تکراری هستند. بر اساس گروه الکترولیت موجود در زنجیره، تیمارهای پلی الکترولیت به گونه های آنیونی، کاتیونی و غیر یونی طبقه بندی می شوند.
پلیالکترولیت ها آبهایی را با ویژگیهای شیمیایی-فیزیکی و بیولوژیکی تخلیه می کنند که تأثیر مخربی بر محیط زیست ندارند. به ویژه برای استفاده مجدد از آب، از پلی الکترولیت ها برای مبارزه با کمبود آب استفاده شده است. این زنجیره پلیمری آلی با یک گروه الکترولیت تکراری حل شده در یک حلال قطبی، از این رو به دلیل تفکیک یون های کوچکی که یک میکرو یون باردار را پشت سر می گذارند، باردار می شود.
پلی الکترولیت های کاتیونی دارای یک گروه با بار مثبت برای استفاده در انعقاد لخته های دارای بار منفی از طریق برهمکنش های الکترواستاتیکی هستند. اینها بسته به وزن مولکولی و چگالی بار در فرآیندهای مختلف تصفیه پساب / فاضلاب مفید هستند. پلی الکترولیت های آنیونی دارای یک گروه بار منفی در هر واحد تکرار شونده هستند که پلیمرهای مبتنی بر آکریل آمید در دسترس ترین نوع هستند.
آنها به طور گسترده ای به عنوان فلوکولانت، اصلاح کننده رئولوژی و چسب مفید هستند و به شدت در تصفیه فاضلاب شهری و پساب استفاده می شوند. لخته های آنیونی نیز در بهبود بازیافت روغن، رنگ زدایی، کاغذ سازی، فرآوری مواد معدنی و غیره استفاده می شوند. پلی الکترولیت به گونه ای فرموله شده اند که می توانند به عنوان منعقد کننده ها و لخته سازها و همچنین عوامل آبگیری لجن در تصفیه خانه های فاضلاب استفاده شوند.
مصرف پلی الکترولیت کاتیونی در تصفیه فاضلاب
در هنگام ترکیب این مواد با ذرات معلق موجود در فاضلاب، گروه های فعال جاذب زنجیره پلیمری بر سطح مواد معلق یا سطح کلوئیدهای فاضلاب قرار گرفته و ایجاد پل می کنند. در اثر این عمل، ابتدا لخته های کوچک ایجاد می شوند، سپس فلاک های بزرگتری شروع به تشکیل می کنند. این فلاک ها موجب افزایش سرعت رسوب در شفاف کننده ها، افزایش سرعت شناور شدن در سیستم های DAF و همین طور افزایش آبگیری از لجن خواهند شد. پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب کاتیونی در تصفیه خانه فاضلاب خانگی یا فاضلاب شهری و صنعتی برای حذف انواع مواد شیمیایی و معدنی مورد استفاده قرار می گیرد. فلوکولانت ها از ترکیبات بسیار پرکاربرد صنعتی هستند. بنابراین فروش پلی الکترولیت در انواع مختلف توسط شرکت های عرضه کننده داخلی و خارجی صورت می پذیرد.
نحوه انتخاب پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب
انتخاب صحیح نوع فلوکولانت به بار الکتریکی کلوئید های معلق در فاضلاب وابسته است. اگر کلوئید های معلق در آب بدون بار باشند از انواع نانیونیک استفاده می شود. اگر کلوئیدها دارای بار الکتریکی منفی باشند از پلی الکترولیت های کاتیونی استفاده می شود. در صورتی که بار الکتریکی کلوئیدها مثبت باشد نیز باید از انواع آنیونی استفاده نمود. برای ایجاد فلاک یا لخته بین ذرات معلق، نیروی جاذبه الکتروستاتیک در کلوئیدها و فلوکولانت ها بسیار حائز اهمیت است. درواقع این نیرو با استفاده از نیروی جاذبه بین بارهای نا همنام کلوئیدها و پلی الکترولیت ها حاصل می شود.
انواع پلی الکترولیت تصفیه فاضلاب
فلوکولانت ها بر اساس خواص به سه دسته تقسیم می شوند.
- پلی الکترولیت نانیونی
- پلی الکترولیت آنیونی
- پلی الکترولیت کاتیونی
توجه شود که از عوامل موثر بر فلوکولانت های تصفیه فاضلاب می توان به نوع بارريال چگالی بار، وزن مولکولی، ساختار مولکولی و نوع مونومر اشاره کرد. خرید و فروش این فلوکولانت ها در بازار به دلیل کاربرد های گسترده در کنار پودر کلر بسیار صورت می پذیرد. خرید و فروش و نحوه کاربرد پلی الکترولیت ها امروزه از طریق سایت های معتبر به راحتی انجام شده و قابل تهیه هستند.