آرایشی و بهداشتیصنایع شیمیاییغذایی و دارویی

آشنایی با اسید چرب نارگیل

اسید چرب نارگیل (Coconut fatty acid) ماده ای با فرمول شیمیایی C12H24O است که از هیدرولیز روغن نارگیل به دست می آید. اسید چرب نارگیل برخلاف اسیدهای چرب دیگر با وجود اسید کاپریلیک (حداکثر ۱۰٪) مشخص می شود.

این ماده با جداسازی و تقطیر روغن نارگیل بدست می آید و محصول به دست آمده دارای نقطه ذوب بالاتر از ۲۵ درجه سانتی‌گراد است. اسید چرب نارگیل در دمای اتاق به رنگ سفید مات و با بوی قوی و سرشار از اسید لوریک است.

اسید چرب نارگیل از مشتقات روغن گیاهی است که  طیف کاربردی گسترده ای از جمله در محصولات تمیز کننده ، صابون ها ، مواد شوینده ، سورفاکتانت و غیره دارند. اصطلاح اسیدهای چرب نارگیل در واقع به ترکیب شیمیایی  اشاره دارد و ممکن است منعکس کننده ماده اولیه نباشد.

این ترکیب در صابون‌ها و محصولات حمام به عنوان ماده پاک کننده ، نرم کننده ، امولسیفایر و تقویت کننده کف استفاده می شود. محتوای بالای لوریک اسید در آن باعث می شود برای تولید کف در صابون عالی باشد. این ماده همچنین یک ماده فوق چرب است که به قوام یکنواخت صابون ها کمک می کند.

کاربردهای اسید چرب نارگیل چیست ؟

این اسید چرب مبنای گیاهی دارد و ممکن است از منابع گیاهی مختلفی مانند نارگیل یا روغن نخل حاصل شود. تغییرات بیشتر در این ماده طی فرآیند تولید ایجاد می شود که باعث ایجاد تغییر در هیدروژناسیون و طول زنجیره می شود.

اسیدهای چرب نارگیل در محصولات متنوعی از جمله مواد غذایی ، مواد شوینده خانگی ، مایعات فلزکاری ، رنگ ها و روکش ها ، مواد شیمیایی نساجی و مشتقات چربی استفاده می شوند.

بسیاری از محصولات خانگی معمولی از اسیدهای چرب نارگیل تولید می شود و در صنایع هیچ  محدودیتی در رابطه با مصرف این ماده وجود ندارد.

در درجه اول اسیدهای چرب نارگیل در محصولات مراقبت شخصی استفاده می  شوند ، اما این ترکیب می تواند به عنوان روان کننده در صنعت خودرو یا ماشین آلات ، به عنوان سوخت در صنعت نفت و گاز ، برای تهیه چرم ، پولیش چوب  و برای حل کردن چسب ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

البته این محصول شگفت انگیز در محصولات مراقبت شخصی کاربردهای بسیاری دارد ، که شامل موارد زیر است:

لوسیون ها و کرم های صورت: به دلیل خاصیت امولسیون کننده عالی ، برای این کاربردها ایده آل است.

شامپو: اسید چرب نارگیل یک نرم کننده عالی است که در شامپوها استفاده گسترده ای دارد.

صابون ها: این ماده در مدت زمان کمی باعث تمیز کردن چربی می شود که برای صابون ها کاربردی است و همچنین می تواند به محصول پاک کننده شما بوی مطبوع و ظاهری تمیز بدهد.

روش ذخیره اسید چرب

اسید چرب نارگیل در معرض گرما و نور کیفیت خود را از دست می دهد بنابراین  در صورت عدم استفاده ، آن را در ظروف مهروموم شده و در مکانی خنک و خشک ، با تهویه مناسب و دور از نور مستقیم خورشید ذخیره کنید. با این روش این ترکیب می توانند حداقل یک سال ماندگاری داشته باشند.

برای جلوگیری از اثرات زیست محیطی منفی این ماده حتما دستورالعمل دفع مواد زائد را مورد توجه قرار دهید و هرگز از ظروف نگهداری آن مجددا استفاده نکنید.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن