آرایشی و بهداشتیصنایع شیمیاییغذایی و داروییکشاورزی و دامپروری

روغن پالم و کاربردهای گسترده آن

روغن پالم در حال حاضر رایج ترین روغن گیاهی موجود در جهان است که در همه چیز از شامپو گرفته تا پیراشکی وجود دارد. از میوه درخت نخل Elaeis guineensis استخراج می شود که در آب و هوای مرطوب رشد می کند.

در این مقاله نشریه جهان شیمی فیزیک میتوانید از برخی خواص این روغن اطلاعات بیشتر پیدا کنید . بیشترین روغن توسط کشورهای مالزی و اندونزی تولید می شود. در این کشورها جنگل ها به دلیل کاشت بیشتر درختان نخل پالم تخریب می شوند و زیستگاه تعداد زیادی از گونه های حیوانات به خاطر تولید روغن پالم در حال از بین رفتن است.

این روغن تقریبا در ۵۰% از محصولات بسته بندی شده در سوپرمارکت ها ، شکلات ها ، خمیردندان ها ، رژلب و دئودورانت ها یافت می شود. این روغن در بسیاری از نقاط جهان به عنوان خوراک دام و سوخت زیستی مورد استفاده قرار می گیرد.

ویژگی‌های روغن پالم

این روغن با خواص و عملکردهای مختلف یک ماده بسیار مفید است و به‌طور گسترده در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. روغن پالم در دمای اتاق نیمه جامد است، در برابر اکسیداسیون مقاوم است و می تواند ماندگاری بیشتری به محصولات بدهد.

روغن تصفیه نشده و تازه پالم به رنگ قرمز نارنجی است. کالری روغن پالم ناشی از چربی های آن است که ۵۰% آنها را اسیدهای چرب اشباع ، ۴۰% را اسیدهای چرب تک غیر اشباع و ۱۰%  دیگر را اسیدهای چرب چند غیر اشباع تشکیل می دهد.

نوع اصلی چربی اشباع موجود در روغن پالم اسید پالمیتیک است که ۴۴ درصد از کالری آن را تأمین می کند و همچنین حاوی مقادیر زیادی اسید اولئیک و مقادیر کمتری اسید لینولئیک و استئاریک اسید است.

این روغن در درجه حرارت بالا پایدار است و باعث می شود محصولات سرخ شده بافت ترد و دلپذیری داشته باشند. روغن پالم فراوری شده بی رنگ و بی بو است  و تغییری در عطر و طعم محصولات غذایی ایجاد نمی کند که همین مسئله باعث استفاده گسترده آن در صنایع غذایی شده است.

شیمی بی نظیر این روغن باعث می شود که این روغن بتوانند دماهای بالای پخت و پز را تحمل کند، در برابر فساد بسیار مقاوم باشد و باعث افزایش ماندگاری محصولاتی شود که در ترکیب آنها بکار رفته است.

جالب است بدانید که از پوسته دانه های پالم پس از استخراج روغن می توان برای تولید بتن استفاده کرد و خاکستر باقی مانده از سوزاندن الیاف پالم و هسته ها نیز می تواند به عنوان جایگزین سیمان استفاده شود.

فواید مصرف روغن پالم

رنگ قرمز- نارنجی روغن پالم از آنتی اکسیدان های معروف به کاروتنوئیدها از جمله بتاکاروتن ناشی می شود که در بدن انسان به ویتامین A تبدیل می شود.

این روغن می تواند سطح ویتامین A را در افرادی که در معرض کمبود این ویتامین هستند، افزایش دهد و یک منبع عالی از توکوتری انول ها است  که نوعی ویتامین E با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی هستند و سلامت مغز را بهبود می بخشند.

این روغن می تواند از قلب محافظت کند اگرچه نتایج مطالعات در این زمینه ضد و نقیض است اما می توان بطورکلی گفت که افزایش LDL ناشی از مصرف این روغن بسیار کمتر از افرادی است که خوراکی های حاوی اسیدهای چرب ترانس ، میرستیک اسید یا لوریک اسید مصرف می کنند.

نگرانی ها در رابطه با روغن پالم ناشی از چیست؟

این روغن عامل اصلی جنگل زدایی برخی از جنگل‌های بیولوژیکی جهان و همچنین زیستگاه گونه های در حال انقراض مانند اورانگوتان ، فیل پیگمی و کرگدن سوماتران است. با کاشت درخت نخل پالم این جنگل ها همراه با خاک های غنی این مناطق از بین رفته و میلیون ها تن گازگلخانه ای وارد جو می شود که باعث تغییرات اقلیمی جهان می شود.

استفاده بیش از حد از کارگران و کودکان را هم که به این مسئله اضافه کنیم می توان گفت که تولید این روغن در دنیا یک معضل جدی است که باید چاره ای برای آن اندیشید.

افزایش مصرف جهانی این روغن نتیجه چند عامل است اول اینکه این روغن جایگزین چربی های کمتر سالم در غذاهای غرب است. دوم اینکه تولیدکنندگان قیمت این روغن را پایین نگه داشته اند ، مورد بعدی این است که این روغن جایگزین خوبی برای روغن های گران‌تری است که در محصولات مراقبت بهداشتی و در پخت و پز خانگی مورد استفاده قرار می گیرد و در نهایت کشورهای آسیایی ثروتمندتر شروع به مصرف چربی بیشتری کرده اند که بخش اعظم آن روغن پالم است.

آمار نشان داده است که روغن پالم در آسیا بیش از اروپا و آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد و کشورهای هند، چین و اندونزی تقریبا ۴۰% از کل روغن پالم تولید شده در سراسر دنیا را مصرف می کنند.

این روغن طبیعی محصولی فوق العاده کارآمد است که بیش از سایر نباتات نسبت به سطح زمین زیرکشت، روغن تولید می کند. روغن پالم ۳۵% از روغن مورد نیاز جهان را تنها در ۱۰% از سطح زمین تولید می کند. برای مقایسه باید گفت که جهت استخراج همین مقدار روغن سویا یا روغن نارگیل به چیزی حدود ۴ تا ۱۰% بیشتر از سطح زمین مورد نیاز است. بنابراین تولید روغن های دیگر بیشتر از این روغن باعث از بین رفتن زیستگاه‌های طبیعی شده و گونه های جانوری را تهدید می کند.

علاوه بر این ، این روغن یک محصول مهم برای تولید ناخالص داخلی اقتصادهای نوظهور است و میلیون ها کشاورز برای معیشت خود به تولید روغن پالم وابسته هستند.  بنابراین تحریم این روغن راه حل درستی نیست و برای حل این مشکل باید راهکارهای بهتری ارائه داد.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن