آرایشی و بهداشتیصنایع شیمیاییغذایی و دارویی

آشنایی با کاربردهای فراوان روغن نارگیل

روغن نارگیل از قسمت خوراکی و سفید رنگ داخل میوه نارگیل استخراج می شود و طعم و عطر دلپذیری به غذاها می بخشد. روغن نارگیل در آشپزی وگان ها بسیار محبوب است و می تواند جایگزین لبنیات برای پخت شیرینی و دسرهای خامه ای شود.

روغن نارگیل نقطه دود و ماندگاری بالایی دارد و یکی از محبوب ترین ترکیبات برای تولید محصولات آرایشی- بهداشتی است. این روغن می تواند برای زیبایی و رفع مشکلات پوست و مو مورد استفاده قرار بگیرد و اثرات دارویی مثبت آن اثبات شده است.

این روغن طبیعی به دلیل داشتن مواد مغذی که ترکیبات فنلی نامیده می شوند تاحدودی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و حاوی ترکیب غیرمعمولی از اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه و متوسط است که در سایر چربی های اشباع مشاهده نمی شود.

ویژگیها

روغن نارگیل ۱۰۰% از چربی تشکیل شده و ۸۰ -۹۰ % آن چربی های اشباع هستند. همین مسئله باعث می شود که این چربی در دمای پایین یا دمای اتاق جامد باشد. روغن نارگیل بیشتر حاوی اسید لوریک همراه با اسیدهای میریستیک و پالمیتیک است که تحقیقات نشان داده است باعث افزایش سطح LDL ( کلسترول بد) می شوند.

این روغن فاقد کلسترول و فیبر است و تنها حاوی مقدار بسیار کمی ویتامین های محلول در چربی، مواد معدنی و استرول های گیاهی است. استرول های گیاهی دارای ساختار شیمیایی شبیه کلسترول هستند و ممکن است به  مهار جذب  کلسترول در بدن کمک کنند. با این حال ، مقدار  آنها در چند قاشق غذاخوری روغن نارگیل برای القاء چنین اثری بسیار پایین است.

این روغن را می توان در دستورهای پخت مواد غذایی برای سرخ کردن و پخت کیک و غذاهای چرب با سایر روغن ها جایگزین کرد.

کاربردهای روغن نارگیل برای بهبود سلامتی

مصرف این روغن به عنوان دهان‌شویه می تواند سلاحی قدرتمند در برابر باکتری هایی از جمله استرپتوکوکوس موتانت باشد که در دهان ساکن هستند و باعث ایجاد پلاک ، پوسیدگی دندان و بیماری های لثه می شود.

تحقیقات نشان می دهد که این روغن درماتیت و سایر مشکلات پوستی را بهبود می بخشد و یک مرطوب کننده فوق العاده برای دست و پا است. این روغن را می توان برای پوست صورت نیز استفاده کرد اگر پوست شما چرب نباشد.

روغن نارگیل با خواص آنتی باکتریال می تواند به بهبود عفونت ها و زخم ها کمک کند. از این روغن می توان برای مقابله با عفونت کاندیدا نیز استفاده کرد.

استفاده از روغن نارگیل بر روی موها باعث می شود آنها پروتئین کمتری از دست بدهند و سالم و شاداب باقی بمانند. استعمال این روغن بر روی پوست می تواند شما را از گزش حشرات مختلف در امان نگه دارد و استفاده از آن می تواند درد و التهاب مفاصل را کاهش دهد.

این روغن بطور طبیعی با داشتن SPF 8 می‌تواند یک ضد آفتاب طبیعی برای پوست باشد و حتی به بهبود آفتاب سوختگی ها کمک کند.

فواید مصرف روغن نارگیل

این روغن با سایر چربی هایی که مصرف می کنید متفاوت است چون برخلاف اینکه اکثر روغن ها حاوی اسیدهای چرب با زنجیره بلند هستند، روغن نارگیل بیشتر از اسیدهای چرب با زنجیره متوسط و کوتاه تشکیل شده است که روند متابولیسم آنها با سایر اسیدهای چرب مصرفی متفاوت است.

اسیدهای چرب با زنجیره متوسط و کوتاه پس از هضم بطور مستقیم به کبد می روند و بلافاصله به انرژی یا کتون تبدیل می شوند و مانند دیگر چربی ها در بدن ذخیره نمی شوند.

اگرچه عجیب به نظر می رسد اما روغن نارگیل با تاثیر خوبی که بر متابولیسم دارد برای کاهش وزن مفید است. این چربی به کالری سوزی ، کاهش اشتها ، کاهش BMI و کاهش چربی های شکم و پهلو کمک می کند. علاوه براین روغن نارگیل عملکرد غده تیروئید را تقویت کرده و از سلامت غدد درون ریز بدن حمایت می کند و در نهایت با تاثیر مثبت بر سلامتی باعث می شود که مدت بیشتری سالم و سلامت زندگی کنید.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن