صنایع شیمیایی

لورامید چیست و چه قیمت خرید و فروش و کاربردهایی لورامید دارد؟

لورامید با فرمول شیمیایی C۱۲H۲۵NO نام تجاری ترکیب کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید است که بطور گسترده ای به عنوان عامل تولید کننده کف در مواد شوینده مورد استفاده قرار می گیرد. لورامید از روغن نارگیل یا از متیل استر روغن نارگیل و یا ترکیبی از روغن سویا و روغن نارگیل تهیه می شود و یک سورفاکتانت غیر یونی است که کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف دارد.

در واقع لورامید یک فرم شیمیایی اصلاح شده از روغن نارگیل است که به عنوان ماده کف کننده یا ضخیم کننده مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده برای تولید بسیاری از محصولات مراقبت شخصی ، تهویه مطبوع ، ضد عفونی کننده ، ژل های شستشوی دست ، مرطوب کننده های دست، لایه بردار ، اسکراب و روغن حمام استفاده می شود.

لورامید چگونه تولید می شود ؟

با اینکه تمام مشتقات بدست آمده از نارگیل مفید هستتد ولی لورامید به عنوان یکی از این مشتقات، ماده ایمنی به حساب نمی آید. در واقع این ماده محصول طبیعی روغن نارگیل نیست و از واکنش دی اتانول آمین با مخلوطی از اسیدهای چرب بدست آمده از روغن نارگیل واکنش می دهد تا لورامید تولید شود.

این ماده یک مایع شفاف و ویسکوز است که برای تولید کف و ایجاد بافت کرمی در صابون ، شامپو ، نرم کننده ها و موارد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض مقدار زیاد دی اتانول مینآمینآمین که در لورامید وجود دارد، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

کاربرد این ماده در شوینده های مختلف معیاری برای سنجش کیفیت این مواد است زیرا تولید و پایداری کف را در این محصولات افزایش می دهد. این ماده  در دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه غلظتی شربت مانند دارد و PH آن در طیف قلیایی و حدود   ۹- ۱۱  است.

کاربردهای لورامید چیست ؟

این ترکیب در تولید مواد آرایشی ، در فرمولاسیون شامپو ، رنگ مو و لوسیون استفاده می شود. این ماده ظرفیت تولید کف و تثبیت کف را افزایش داده و به عنوان ماده قوام دهنده بخش حاوی آب مواد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.

این ماده در صنایع نساجی به عنوان پاک کننده و برای پشم شویی مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به عنوان متعادل کننده در تولید رنگ ، در تولید ضد زنگ ، تثبیت کننده های لاتکس، ترکیبات آنتی استاتیک و محصولا  ضد آب مورد استفاده قرار می گیرد. لورامید به عنوان امولسیفایر در داروسازی و کشاورزی نیز کاربرد دارد.

خطرات و عوارض

به گفته FDA لورامید برای استفاده در محصولات مراقبت شخصی و آرایشی کاملا بی خطر است. با این حال ، ارزیابی آژانس بین المللی تحقیقات در مورد سرطان (IARC) این ماده شیمیایی را به عنوان عامل سرطانزا معرفی کرده  و استفاده از آن را ممنوع اعلام کرده است.

بررسی های مختلف حاکی از این است که این ترکیب جزو مواد شیمیایی سرطان زاست که در شامپو ، صابون و بسیاری از محصولات مراقبت شخصی هر روز توسط انسان ها مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده در دوزهای پایین می تواند باعث بروز واکنش آلرژیک در برخی افراد شود و نوعی خفیفی از درماتیت را ایجاد می کند.

برای نگهداری لورامید دمای انبار باید ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتی گراد باشد و این ماده باید در ظروف دربسته نگهداری شود. انبار کردن طولانی مدت این ماده باعث افت PH آن می شود.

برای کار کردن با این ماده باید از دستکش و ماسک استفاده کرد و در صورت تماس با چشم و پوست پس از پاک کردن و شستشو حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید. بلع و استنشاق این ماده شیمیایی خطرناک است و حتما هنگام کارکردن با آن نکات ایمنی را رعایت کنید و از تهویه مناسب محل اطمینان حاصل کنید.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن