Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
غذایی و دارویی

فواید شگفت انگیز و خواص مویز برای سلامتی چیست؟

مویز یا کشمش کورنتی یکی از انواع کشمش موجود در بازار است که با قیمتی مقرون به صرفه همه جا در دسترس است. مویز یک ماده غذایی نسبتا ساده لطیف و فوق العاده خوشمزه است و در واقع یک نیروگاه تغذیه است. مویز همچنین نقش شگفت انگیزی در تاریخ آشپزی یونان دارد و بخشی از محبوب ترین دستور العمل های سبک خانگی یونان است.

مانند سایر انواع کشمش، مویز منبع خوبی از فیبر محلول و نامحلول است که برای هضم، سلامت قلب، کاهش وزن و مدیریت آن و سلامت عمومی مهم است.

این کشمش های درشت همچنین به عنوان یک ماده غذایی با محتوای منگنز بالا در نظر گرفته می شوند. مصرف مقدار کافی منگنز برای عملکرد صحیح سیستم عصبی ضروری است. مویز همچنین حاوی مقدار زیادی مس است که توسط بدن برای سنتز کلاژن و برای تقویت جذب آهن استفاده می شود. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در رابطه با این کشمش پرطرفدار ارائه می گردد لطفا همراه ما باشید.

مویز چیست

در رابطه با خواص مویز می توان کتاب نوشت. یکی از ویژگی های اصلی آن این است که دارای درصد بسیار بالایی فیبر غذایی است که بالاتر از سایر انواع کشمش است. شیرینی آن به دلیل بالا بودن محتوای فروکتوز آن است که شاخص گلیسمی بسیار پایینی در مقایسه با گلوکز دارد. این کشمش دارای شاخص گلیسمی متوسطی است و برای مصرف افرادی که قند دارند ایده آل است.

از ویژگی های اصلی این کشمش می توان به رنگ تیره، طعم متراکم یا تیز آن اشاره کرد که حتی پس از مصرف آن در دهان باقی می ماند. اولین گزارش مکتوب در سال ۷۵ بعد از میلاد توسط پلینی بزرگ بود که یک انگور ریز، آبدار و پوست ضخیم را با خوشه های کوچک توصیف کرد. اشاره بعدی یک هزاره بعد است، زمانی که کشمش موضوع تجارت بین بازرگانان ونیزی و تولیدکنندگان یونانی از سواحل ایونی شد.

قرن‌ها بعد، بازرگانان ونیزی این کشمش را از جزایر یونیایی می‌خریدند. کشمش کورنتی به دلیل خواص تغذیه‌ ای، اندازه فشرده و مقاومت در برابر فاسد شدن، ظاهرا به سربازان هانیبال داده شد تا آنها را برای عبور از کوه‌ های آلپ تقویت کنند و خدمه کشتی کریستف کلمب در اقیانوس اطلس نیز از آن استفاده می کردند.

در قرن نوزدهم، انگلستان بخش عمده ای از کل صادرات مویز را خریداری می کرد زیرا این کشمش یک عنصر ضروری در برخی از پودینگ های سنتی آنها بود.

ویژگی های مویز

اندازه این کشمش ها تقریبا چهار برابر کشمش معمولی است. آنها مانند انگور می توانند بی دانه یا هسته دار باشند. رنگ آنها بسیار تیره تر از کشمش است و طعم خاصی دارند. آنها بالاترین میزان قند را در میان انگورهایی دارند که امروزه کشت می شوند. مویز یکی از قدیمی ترین کشمش های شناخته شده است.

در قرن چهاردهم، آنها در بازار انگلیس با برچسب Reysyns de Corauntz فروخته می شدند. اولین تلاش‌ ها برای معرفی مویز در ایالات متحده به سال ۱۸۵۴ برمی ‌گردد.

خواص مویز هسته دار
خواص مویز هسته دار

خواص مویز هسته دار

در اواخر قرن نوزدهم مویز هسته دار اولین صادرات یونان بود همانطور که قهوه نیز اولین بار توسط برزیل صادر شد. برخی افراد ثروت های بزرگی از طریق تولید و صادرات کشمش کورنتی به دست آوردند.

کشمش Corinthian بسیار بیشتر از صرف یک میان وعده و یک ماده غذایی خوشمزه است زیرا به طرز شگفت آوری سالم است. آنها به دلیل محتوای چشمگیر ویتامین ها، مواد معدنی، ریز مغذی ها و فیتوکمیکال ها فواید زیادی دارند.

کشمش کورنتی سرشار از ویتامین‌های A ،B و ویتامین‌های B کمپلکس و ویتامین C است. این ماده مغذی از متابولیسم، بینایی خوب، تولید گلبول‌های قرمز خون و جذب آهن پشتیبانی می ‌کند. ویتامین C موجود در آن همچنین آنتی اکسیدان ها را تامین می کند.

مویز همچنین حاوی آهن است که آن را در مبارزه با کم خونی موثر می کند. پتاسیم موجود در آن از هضم و جذب، ریتم قلب و تعادل مایعات بدن حمایت می کند. کلسیم به حفظ سلامت و استحکام استخوان ها کمک کرده و در عین حال از عملکرد صحیح ماهیچه ها نیز حمایت می کند. منیزیم موجود در این کشمش نیز به عملکرد صحیح ماهیچه ها کمک می کند و فشار خون را تنظیم می کند. همچنین برای بهبود خواب مفید است.

خواص مویز برای روده

کشمش کورینتی منبعی از فیبر است که برای هضم سالم ضروری است. آنها همچنین دارای پروبیوتیک های دوست دار هضم هستند. خواص ضد باکتریایی و ضد میکروبی آنها باعث می شود که هم برای سلامت دستگاه گوارش و هم برای محافظت از بدن در برابر عفونت مفید باشند.

مویز به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فروکتوز، اسیدهای آلی (اسید تارتاریک، اسید مالیک، اسید سینامیک) و پکتین به پاکسازی روده و تشکیل مدفوع حجیم کمک می کند. آنها هم به دلیل طعم مطبوع و هم از نظر اثرات ملایم، غذای مناسبی برای مبتلایان به یبوست هستند. این کشمش همچنین اسید لیتوکولیک و اسید دئوکسی لیتوکولیک را کاهش می دهد، بنابراین از سرطان روده بزرگ جلوگیری می کند.

خواص مویز برای لاغری

این کشمش های درشت و هسته دار منبع پلی فنول ها هستند. این فیتوکمیکال ها آنتی اکسیدان ها را تامین کرده و به عنوان ضد التهاب عمل می کنند. پلی فنول ها هضم و جذب را تقویت کرده و مدیریت وزن را بهبود می بخشند. پلی فنول ها همچنین می توانند به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و عصبی کمک کنند. تحقیقات نشان داده است پلی فنول ها حتی به بهبود خلق و خو کمک می کنند.

مویز همچنین برای کمک به درمان کم خونی مناسب است، زیرا مقادیر مشخصی آهن و همچنین منگنز، مس و فولات را فراهم می کند که به تشکیل گلبول های قرمز جدید کمک می کند.

خواص مویز برای تامین انرژی

مویز یک خوراکی خوب برای کودکان و نوجوانان است زیرا انرژی اضافی مورد نیاز سن رشد را برای آنها فراهم می کند. ورزشکاران و افرادی که فعالیت بدنی بالایی دارند باید انواع کشمش یا سایر میوه های خشک را در برنامه غذایی خود قرار دهند، زیرا انرژی و ارزش غذایی بالایی دارد. همچنین افرادی که نیاز به افزایش وزن دارند می توانند برای افزایش کالری در وعده های غذایی سالم خود از کشمش ها استفاده کنند.

خواص مویز برای هوش

مویز یک ماده غذایی ترمیم کننده و نیروبخش است زیرا انرژی و مقادیر بالایی از ویتامین ها و مواد معدنی را تامین می کند. آنها سرشار از ویتامین های گروه B ، منیزیم و کلسیم هستند که برای شرایط خستگی جسمی، خستگی یا استرس بسیار مفید است.

به دلیل دارا بودن فسفر، برای رژیم غذایی دانش‌آموزان، دوران سالمندی و به‌ عنوان داروی پیشگیری از کاهش حافظه نیز مناسب هستند. مویز همچنین منبع فلاونوئیدها از جمله میریستین با خواص التهابی و آنتی اکسیدانی است. مطالعات علمی نشان می دهد که میریستین ممکن است در برابر بیماری آلزایمر از شما محافظت کند.

خواص مویز برای هوش
خواص مویز برای هوش

مویز غذای خوبی برای چشم است

این کشمش حاوی مواد مغذی گیاهی است که برای محافظت از سلامت چشم بسیار کافی است. در این میان محتوای کاروتنوئیدها، ویتامین E، لوتئین، روتین، رسوراترول و زآگزانتین آن قابل توجه است. خواص آنتی اکسیدانی آنها از چشم ها در برابر آسیب های ناشی از اکسیداسیون محافظت می کند، گردش خون را بهبود می بخشد و تغذیه بهتری برای مویرگ های چشم فراهم می کند.

مویز غذای بسیار مناسبی برای خستگی چشم، شب کوری، گلوکوم و آب مروارید است. مویز را به غذاهای خود اضافه کنید، آن را برای دسر یا میان وعده چند بار در هفته مصرف کنید تا به جلوگیری از آسیب چشم کمک کند.

خواص مویز برای زنان

میوه های خشک منابع خوبی از مواد معدنی هستند. آنها حاوی دوز مناسبی از کلسیم، منیزیم و عناصر کمیاب مانند بور هستند که مواد مغذی مهمی برای تشکیل استخوان هستند. اگرچه بور هنوز به خوبی شناخته نشده است، اما به عنوان یکی دیگر از عوامل محافظتی برای پوکی استخوان و سلامت مفاصل در نظر گرفته می شود.

این خواص در دوران بارداری و شیردهی که نیاز به افزایش کلسیم و سایر مواد معدنی است بسیار مناسب است. افراد مبتلا به استئوآرتریت و آرتریت علاوه بر خواص ضد التهابی و ضد درد این کشمش می توانند از اثرات معدنی مجدد کشمش نیز بهره مند شوند. کشمش قلیایی‌ کننده است، بنابراین برای مقابله با پروتئین بیش از حد، اسیدیته نوشابه‌ها و سایر غذاهای کلسیم‌ زدا بسیار مناسب است.

خواص مویز برای مردان

این کشمش خوشمزه برای همه افراد و حتی کودکان بسیار مفید است زیرا سرشار از ریزمغذی هایی است که سطح سلامت عمومی را افزایش می دهد. طبع مویز گرم است و به دلیل داشتن قند و ویتامین های B برای حفظ انرژی و تسکین اعصاب آقایان بسیار مفید است.

خواص مویز برای اسپرم

مویز به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان در ترکیب با عسل در طب سنتی برای تولید اسپرم و افزایش قدرت باروری آقایان توصیه می شود. این خوراکی مفید با افزایش انرژی بدن می تواند کسالت های ناشی از کارهای روزانه را کاهش داده و باعث افزایش قوای جنسی شود.

ارزش غذایی مویز

یک وعده ۱/۲ فنجان مویز سیاه خشک حاوی ۵ گرم فیبر رژیمی است. این مقدار تقریبا ۲۰ درصد از فیبر توصیه شده روزانه برای مردان و زنان بالغ سالم را که از یک رژیم غذایی ۲۰۰۰ کالری پیروی می کنند، تامین می کند. مانند سایر میوه های خشک مانند کشمش یا انجیر، مویز هم منبع فیبر محلول و هم نامحلول است.

فیبر

مصرف زیاد فیبر محلول ممکن است خطر ابتلا به دیابت و کلسترول خون بالا را کاهش دهد، در حالی که مقدار زیادی فیبر نامحلول به تنظیم حرکات روده کمک می کند و ممکن است از اختلالات گوارشی جلوگیری کند. غذاهای غنی از فیبر مانند مویز خشک نیز ممکن است خطر ابتلا به چاقی، بیماری قلبی، سکته مغزی و فشار خون را کاهش دهد.

مس

بزرگسالان بالای ۱۹ سال روزانه به ۹۰۰ میکروگرم مس نیاز دارند. مویز ۳۶۷ میکروگرم مس در هر فنجان یا حدود ۳۷ درصد از نیاز روزانه یک بزرگسال را تامین می کند. مس توسط بدن برای سنتز کلاژن و افزایش جذب آهن استفاده می شود. همچنین برای متابولیسم انرژی و مهار ترکیبات رادیکال آزاد از آسیب رساندن به بافت سلولی و DNA ضروری است. مصرف کافی مس ممکن است شانس ابتلا به پوکی استخوان، آرتروز، مشکلات تیروئید و کم خونی را کاهش دهد.

خواص مویز برای مردان
خواص مویز برای مردان

منگنز

یک پیمانه مویز خشک شده ۰.۳۴ میلی گرم منگنز معدنی دارد. برای یک مرد، این مقدار تقریبا ۱۵ درصد از نیاز روزانه منگنز را برآورده می کند. برای یک زن، یک فنجان مویز خشک ۱۹ درصد از RDA منگنز او را تامین می کند. در صورت عدم مصرف مواد غذایی با منگنز بالا در رژیم غذایی ممکن است دچار ضعف، ناباروری یا مشکلات استخوانی شوید.

منگنز برای سلامت سیستم عصبی و به عنوان عاملی در تولید هورمون ها، بافت استخوانی، پروتئین های دخیل در انعقاد خون و آنزیم آنتی اکسیدان سوپراکسید دیسموتاز بسیار مهم است. کمبود مزمن منگنز می تواند خطر ابتلا به دیابت، پوکی استخوان و آرتریت را افزایش دهد.

پتاسیم

به عنوان یک ماده معدنی و یک الکترولیت، پتاسیم برای رشد، توسعه و نگهداری استخوان ها و کمک به ایجاد تعادل الکتروشیمیایی که اجازه می دهد انقباض عضلانی و انتقال تکانه سلول های عصبی به درستی انجام شود، مورد نیاز است. مویز حاوی ۶۴۲ میلی گرم پتاسیم در هر فنجان یا ۱۴ درصد از ۴۷۰۰ میلی گرم RDA پتاسیم برای بزرگسالان است.

رژیم غذایی که به طور منظم از غذاهای غنی از پتاسیم استفاده می کند، ممکن است خطر ابتلا به پوکی استخوان، بیماری کلیوی، فشار خون بالا و سکته را کاهش دهد.

کاربرد مویز در آشپزی

  • هنگامی که خشک می شوند در پخت و پز استفاده می شوند و جزء اصلی کیک های مختلف هستند.
  • انگورهای تازه گهگاه توسط کارخانه های شراب سازی برای ترکیب و رنگ، بسته به نیاز و در دسترس بودن استفاده می شود.
  • به پنکیک، کلوچه یا سایر محصولات پخته شده اضافه می شود
  • به بستنی، کیک یا دسرهای دیگر نیز می تواند اضافه شود.
  • می توانید آنها را با ماست یا غلات مخلوط کنید و یک دسر خوشمزه آماده کنید.

چه کسانی باید از خوردن مویز خودداری کنند؟

  • افراد مبتلا به دیابت باید آنها را در حد اعتدال مصرف کنند.
  • در رژیم های بدون کربوهیدرات یا رژیم های کم کربوهیدرات نباید کشمش استفاده کنید.
  • افرادی که دارای حفره های دندانی هستند.
  • افراد مبتلا به عدم تحمل فروکتوز.

آیا مویز خواص درمانی دارد؟

خواص درمانی مویز بر اساس توانایی کاهش التهاب و افزایش دیورز به دلیل محتوای فلاونوئیدها و آنتوسیانین ها است. در طول بسیاری از مطالعات علمی، مشخص شد که نه تنها انواع کشمش بلکه مویز دارای خواص مفیدی شبیه به کورتیزون است بدون اینکه عوارض جانبی داشته باشد. از دیگر فواید مویز می توان به مبارزه با عفونت، کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی و جلوگیری از التهاب اشاره کرد.

خواص مویز برای ریزش مو

مویز سرشار از ویتامین C است و حاوی حدود ۸۵ درصد از نیاز توصیه شده روزانه شما در یک وعده است. ویتامین C نقش حیاتی در سلامت و عملکرد سیستم ایمنی شما دارد. ویتامین C و مس، آهن و ویتامین های B موجود در این کشمش برای رشد موها بسیار مفید است.

روغن مویز در طب سنتی برای کمک به مبارزه با سرطان، دیابت، اختلالات پوستی، چاقی و مشکلات ریزش مو و برای درمان بیماری های پوستی، التهاب و فشار خون مورد استفاده قرار می گیرد.

آیا مویز خواص درمانی دارد؟
آیا مویز خواص درمانی دارد؟

آلرژی نسبت به انواع کشمش

کشمش یک خوراکی شیرین طبیعی است، اما در صورت بروز واکنش آلرژیک پس از مصرف میوه خشک، ممکن است از خوردن آن لذت نبرید. کشمش از انگور خشک تهیه می شود و به عنوان یک آلرژن غذایی رایج در نظر گرفته نمی شود، اگرچه هر غذایی می تواند واکنش آلرژیک ایجاد کند. اگر به کپک آلرژی دارید، ممکن است پس از خوردن کشمش دچار واکنش آلرژیک شوید.

آلرژی به کشمش زمانی رخ می دهد که به جای اینکه سیستم ایمنی شما پروتئین های موجود در کشمش را بی خطر تشخیص دهد، به اشتباه به گونه ای واکنش نشان می دهد که گویی مضر هستند. عملکرد سیستم ایمنی محافظت از بدن در برابر ارگانیسم های عفونی مانند ویروس ها، باکتری ها و سموم است.

هنگامی که سیستم ایمنی بدن شما پروتئین های کشمش را خطرناک تلقی می کند، عوامل مبارزه کننده با بیماری به نام آنتی بادی برای از بین بردن این ماده ایجاد می شود. ایمونوگلوبولین E آنتی بادی های خاصی هستند که بدن برای مبارزه با آلرژن های غذایی تولید می کند. این آنتی بادی ها باعث ایجاد یک واکنش زنجیره ای شیمیایی در سراسر بدن می شوند که باعث بروز علائم آلرژی می شود.

علائم آلرژی

علائم آلرژی به کشمش نتیجه افزایش هیستامین در بافت های نرم است. آنتی بادی های IgE با گلبول های سفید واقع در بافت نرم ارتباط برقرار کرده و هیستامین تولید می کنند تا از بدن محافظت کنند. هیستامین باعث گشاد شدن عروق خونی، انقباض ریه ها و افزایش تولید مخاط می شود. این تغییرات در بدن می تواند باعث احتقان بینی، آبریزش بینی، آبریزش چشم ها، مشکلات تنفسی، خس خس سینه، سرفه، گرفتگی قفسه سینه، اسهال، استفراغ، حالت تهوع، درد معده، بثورات پوستی، اگزما، کهیر، تغییر در ضربان قلب و سبکی سر شود.

آلرژی به کپک شایع است اما معمولا با تب یونجه یا آلرژی معمولی دسته بندی می شود. کپک در جاهای مختلفی وجود دارد و روی برخی از میوه های خشک از جمله کشمش یافت می شود. اگر آلرژی شناخته شده به کپک دارید، با پزشک خود در مورد اجرای رژیم غذایی خود صحبت کنید. اگر به کپک حساسیت دارید، به دلیل وجود احتمالی کپک در کشمش بهتر است انگور بخورید.

هنگامی که علت دقیق آلرژی مشخص شد، پزشک توصیه می کند از همه آلرژن های شناخته شده اجتناب کنید. اگر به طور تصادفی کشمش یا هاگ های کپک خوردید، آنتی هیستامین های بدون نسخه برای کاهش علائم شما مفید هستند. سایر داروها ممکن است شامل مسکن‌ ها، ضداحتقان ‌ها و کرم‌ های استروئیدی موضعی باشند. بدون مشورت با پزشک خود از هیچ دارویی استفاده نکنید.

تفاوت مویز، کشمش و کشمش سلطانی

مویز و کشمش و سلطانی در اصل انگورهای خشک پر از فیبر و آنتی اکسیدان هستند. کشمش بیشتر از انگورهای بدون دانه به دست می آید. آنها به روش سنتی با خشک کردن در آفتاب به مدت سه هفته یا با استفاده از دستگاه خشک کن تولید می شوند. با خشک شدن به رنگ قهوه ای تیره در می آیند. مویزها کشمش های بزرگتر از نظر بافت، نرم و چروکیده هستند. از نظر طعم، آنها به طور طبیعی شیرین هستند.

کشمش سلطانی از انگور سبز بی دانه تهیه می شود که کشمش طلایی نیز نامیده می شوند. تفاوت اصلی بین سلطانی و کشمش در این است که سلطانی‌ ها با دی اکسید گوگرد خشک می شوند تا از اکسیداسیون جلوگیری کرده و به سلطانی‌ ها رنگ طلایی روشن بدهد. برخی از سلطانی ها نیز قبل از خشک شدن با روغن نباتی پوشانده می شوند تا سریع تر خشک شوند.

کشمش، سلطانی‌ ها و مویز دارای پروفایل‌ تغذیه ‌ای مشابهی هستند. همگی سرشار از قند طبیعی هستند و به ترتیب ۱۷ گرم، ۲۱ گرم و ۱۹ گرم هستند. این انگورهای خشک همچنین چهار برابر فیبر، مواد معدنی و ویتامین در مقایسه با انگور تازه دارد. علاوه بر این، ۲۸ گرم انگور خشک حاوی حدود یک تا دو گرم فیبر است که حدود چهار تا هشت درصد نیاز روزانه شما به فیبر است.

مواد غذایی با فیبر بالا همچنین ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری قلبی و فشار خون بالا کمک کند. با این حال، انگور خشک حاوی ویتامین C و ویتامین K کمتری نسبت به انگور تازه است. کشمش فواید دیگری مانند بهبود سطح قند خون، افزایش حس سیری و کاهش فشار خون نیز دارد.

این سه نوع انگور خشک به دلیل کوچک بودن آنها یک چاشنی همه کاره برای هر ماده غذایی هستند و هر زمانی که می خواهید می توانید کمی به غذای خودتان اضافه کنید. از آنجایی که آنها خواص مشابهی دارند، به راحتی می توان آنها را جایگزین یکدیگر کرد.

آنها همچنین با سالادها به خوبی ست می شوند، زیرا مقداری شیرینی به سبزی های برگ دار ترد اضافه می کنند. به خاطر داشته باشید که آنها را در جای خشک و خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید تا بیشتر خشک نشوند. همچنین باید آنها را در یخچال نگهداری کنید تا ماندگاری آنها افزایش یابد.

تفاوت مویز و کشمش و کشمش سلطانی
تفاوت مویز و کشمش و کشمش سلطانی

مویز را از کجا بخریم؟

انواع کشمش را می توانید از مراکز خرده فروشی محصولات غذایی معمولی خریداری کنید. همچنین از سوپرمارکت ها، فروشگاه های مواد غذایی، میوه فروشی ها، خواربارفروشی ها، بازار و غیره می توانید مویز را خریداری کنید.

حتما دقت کنید برچسب مناسب و با مهر کیفیت داشته باشند اگر شک دارید که آنها کیفیت مناسبی ندارند آنها را خریداری نکنید. کشمش های ضعیف ممکن است حاوی اکراتوکسین A باشند، سمی که توسط قارچ ها تولید می شود و باعث آسیب جدی به کلیه می شود.

سخن پایانی

در مجموع، تنوع کمی بین این نوع انگورهای خشک وجود دارد. آنها فقط از نظر اندازه، رنگ، منشاء و فرآیند خشک شدن متفاوت هستند. مانند تمام آجیل ها و میوه های خشک دیگر، آنها باید در حد اعتدال مصرف شوند زیرا انگور خشک حاوی قند طبیعی و کالری بالایی است. با این حال، زمانی که در مقادیر مناسب خورده شوند، برای سلامتی مفید هستند زیرا دارای فیبر، پتاسیم و آنتی اکسیدان قابل توجهی هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا