Fa_flag   En_flag
company1
company2
company3
company0
عمومی

از فرق پنیر پیتزا و تاپینگ بیشتر بدانید؟!

پنیر پیتزا دقیقا همان چیزی است که شما را عاشق پیتزا ساخته شده است. راستش را بخواهید پیتزا شهرت جهانی خود را مدیون پنیر پیتزای جادویی خود است. پنیر پیتزا آنقدر محبوب ظهور کرده است که سر ازغذاهای مختلفی درآورده و امروزه در هر بشقابی دیده می شود.

پنیر پیتزا مانند به خود پیتزا، از شاهکارهای کشور ایتالیا است. در قرن ۱۷ برای اولین بار پنیر موزارلا را در خمیر قرار دادند و پیتزای کش دار ابداع شد. همانطور که می دانید، این غذا به سرعت به یکی از محبوب ترین غذا در جهان تبدیل شد. پنیر پیتزا یک محصول لبنی غنی از پروتئین و کلسیم و در عین حال بیش از حد در چربی است. مصرف بیش از حد نیز می تواند چربی خون را افزایش دهد. اما اگر در مصرف آن زیاده روی نکنید. غذای شما خوشمزه می کند و برای بدن شما مفید خواهد بود. امروزه پنیر پیتزا انواع مختلفی دارد. دراین مقاله از نشریه علمی جهان شیمی فیزیک درباره پنیر پیتزا و پنیر تاپینگ پیتزا و فرق پنیر پیتزا و تاپینگ

آشنایی پنیر پیتزا

پنیر پیتزا انواع مختلفی دارد. ایتالیایی ها گاومیش های آسیایی را برای شخم زدن مزارع به آمریکای خود برده بودند. از شیر بوفلا برای درست کردن پنیر استفاده می کردند. مدتی بعد با تقاضای جهانی برای این محصول مواجه شدند. به مرور شیر گاو برای تولید پنیر پیتزا جایگزین شد. پنیرپیتزا در ایران انواع مختلفی دارد؛ پنیر پاستافیلا یا پنیر موزارلا و پنیر پروسس، که هر دو پس از گرم شدن نرم می شوند. موزارلا بافت نرم و ابریشمی دارد و طعم شیر را می دهد.

پنیر پیتزا ایتالیایی، موزارلا است، که برای تهیه آن شیررا با نوعی آب پنیر ترکیب می کنند. آب پنیر حامل باکتری به نام ترموفیلیک است، سپس مایه پنیر را به آن اضافه می کنند. پس از این روش، دلمه پنیر در داخل آب تشکیل می شود و در نهایت پنیر موزارلا به صورت رشته ای و توپی در می آید.

فرایند تولید پنیر موزارلا از شیر کامل و پر چرب استفاده می شود، بنابراین بسیار چرب تر از انواع دیگراست. پنیر موزارلا حاوی پروتئین بالا و اسیدهای چرب اشباع و غنی از کلسیم، فسفر، ویتامین د و ویتامین ب و لاکتوز است. کلسیم بالای آن برای استحکام استخوان ها و دندان مفید است.

فرق پنیر پیتزا و تاپینگ
فرق پنیر پیتزا و تاپینگ

دومین پنیر پیتزای محبوب در ایران پنیر پیتزا پروسس است. پنیرهای پرورده یا پروسس به روش صنعتی تولید شده واز یک غذای سوئیسی برای تولید آن الهام گرفته اند. پنیر پروسس از مخلوطی از انواع مختلف پنیر ساخته می شود. پنیر پیتزای فرآوری شده شامل ۱۵٪ چربی ها، ۱۸٪ پروتئین و ۱٪ نمک است. چربی های بسیار کمتری نسبت به پنیر موزارلا دارد وبرای درست کردن پیتزا سالم تر به نظر می رسد . در فرایند تولید پنیر پروسس از نمک های امولسیون کننده استفاده می شود. نمک پنیر پروسس را همگن می کند و چربی ها و پروتئین ها را به خوبی مخلوط می کند. به همین دلیل، پنیر پروسس در ایران دوستداران بیشتری دارد. این پنیر کاملا ذوب می شود و چربی های آنها از هم جدا نمی شود.

چربی شیر با پروتئین آب پنیر و نمک امولسیون هم زمان گرم و مخلوط می شوند. حرارت باعث پاستوریزه شدن این محصول می شود. البته عواملی مانند زمان پخت و دما، میزان مخلوط کردن و سرعت سرد کردن در کیفیت محصول نهایی تاثیر دارد.

 آشنایی پنیر پیتزا تاپینگ

امروزه با توجه به امکان دسترسی افراد به اطلاعات مفید و به روز از طریق اینترنت و افزایش افراد تحصیل کرده ، شاهد افزایش آگاهی هموطنان در همه زمینه ها وافزایش کیفیت زندگی افراد جامعه هستیم. امروزه کیفیت سطح زندگی در جامعه افزایش پیدا کرده است. در زمان حاضر مردم از لزوم تناسب اندام  برای سلامتی بدن آگاه شده و با دقت در مصرف میزان کالری مناسب  سعی در حفظ وزن ایده آل و تناسب اندام را دارند.  آن ها چربی گیاهی که بدون کلسترول بوده و ترانس چربی کمتری دارند و جایگزین چربی های حیوانی می شوند.

چربی موجود در پنیر پیتزا موزارلا چربی و پنیر پیتزا پروسس از نوع چربی حیوانی هستند و چربی وکالری زیادی دارند ، بنابراین با توجه به علاقه به وعده های فست فود و تمایل به مصرف پنیر پیتزا در این افراد، به ناچار آن را ازسبد غذایی خود حذف می کنند. به منظور حل این مشکل، پنیرپیتزا تاپینگ در ایران تولید شد. چربی پنیر پیتزا توپینگ دارای منشاء گیاهی است، که فاقد کلسترول بوده و ترانس چربی بسیار اندکی دارد. این نوع پنیر پیتزا به دلیل قیمت پایین و در عین حال حفظ سلامت افراد بسیار محبوب شده است، به طوری که فست فودی ها و رستوران ها از پنیرپیتزا تاپینگ برای تهیه غذایی سالم و کم کالری استفاده می کنند.

فرق پنیر پیتزا و تاپینگ

فرق پنیر پیتزا و تاپینگ
فرق پنیر پیتزا و تاپینگ

در نگاه اول، شما ممکن است فکر کنید که تفاوت های زیادی بین پنیر پیتزا تاپینگ و نمونه های مختلف پنیر پیتزا وجود دارد، اما این واقعیت ندارد. تفاوت در پنیر پیتزا به دلیل فرمول تهیه شده آن در کارخانه ها و مواد اولیه مورد استفاده در آن ها است. بنابراین، صرفا رفتن به بازارو خرید پنیر پیتزا رنده شده و دیدن بسته بندی در داخل فروشگاه ها، نمی توانید بگویید که کدام مدل از پنیر ها را انتخاب کرده اید.

ترجیحاً تقریباً تمام پنیرهای پیتزای رنده شده موجود در بازار که در فروشگاه ها می بینید شکل و ظاهر مشابهی دارند. متاسفانه برخی از فروشندگان از این شباهت سو استفاده می کنند و پنیر پیتزای ارزان قیمت را به جای نمونه اصلی به مشتریانی که اطلاعات دقیق ندارند، می دهند.تفاوت بین توپینگ پنیر برای پیتزا و مدل های مشابه پنیر پیتزا استفاده از روغن های گیاهی در هنگام پخت این محصول است.

بازار پنیر پیتزا و تفاوت در هزینه های فروشگاه

تفاوت قیمت محصولات لبنی، عمدتا پنیر پیتزا، در فروشگاه های مختلف در یک شهر یا استان، کاملا به امرطبیعی تبدیل شده است و مقصراین مشکل را نمی توان تولید کنندگان و کارخانه دانست. رقابت بین توزیع کنندگان و فروشگاه ها در یک محله یا شهر آنقدرزیاد شده است که اگر بخواهید سهم بیشتری از بازار فروشپنیر پیتزا داشته باشید باید از میزان سود خود بکاهید تا بتوانید به این مهم دست پیدا کنید.

دلیل ارزان بودن پنیر پیتزا تاپینگ

قیمت پایین پنیر پیتزا تاپینگ به دلیل کیفیت پایین این پنیر نیست. در پنیرپیتزا موزارلا و پنیر پیتزا پروسس، چربی های مورد استفاده در آن ها چربی حیوانی هستند. این چربی ها دیر هضم و چاق کننده و گران قیمت هستند. در حالی که چربی در پنیر پیتزا توپینگ از طریق کره و روغن های گیاهی فراهم می شود که علاوه بر آسان بودن هضم و چاق کننده نیست، سالم و کم کالری است. و با بسیاری از این مزایا، آنها قیمت کمتری نسبت به سایر چربی های حیوانی دارند.کمتر از چربی های حیوانی. در واقع دلیل تفاوت قیمت پنیر توپینگ پیتزا با دیگر پنیرهای پیتزا این است که در آن کره گیاهی مورد استفاده قرار می گیرد.

درپایان

این محصول فاقد مواد مغذی و ویتامین های موجود در شیر است و از نظر مواد معدنی مانند آهن، روی و مس فقیر محسوب می شود و متاسفانه بر خلاف آنچه مردم فکر می کنند، این نوع روغن هیچ کالری و انرژی ندارد، ولیکن این روغن مانند سایر روغن ها انرژی بالایی دارند و هر گرم ۹ کیلوکالری انرژی دارد. از طرفی میزان بالای اسید چرب ترانس در این روغن ها نیز خطرناک است. با توجه به این که اسیدهای چرب اشباع نشده روغن های گیاهی طی فرایند های حرارتی و هیدروژناسیون به چربی اشباع تبدیل می شوند و از شکل طبیعی خود خارج می شوند، میزان چربی اشباع ترانس در محصول افزایش می یابد و مصرف بیش از حد آن می تواند کلسترول را افزایش دهد و برای کسانی که از بیماری قلبی عروقی و افراد مبتلا به تری گلیسیرید و کلسترول LDL بالا مضر هستند و این بدان معناست که هنگام خوردن این نوع چربی نمی توانید خود را از نعمت مصرف چربی های حیوانی محروم کنید، اما لزوما از مضرات مصرف آن چربی ها در امان نخواهید بود.

بیشتر بخوانید:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا